Pentru a fi şofer la BNR trebuie să ai studii medii, absolvite cu examen de bacalaureat, permis de conducere valabil, care să cuprindă simultan gradele B şi C; sau B, C şi D şi cel puţin 2 ani vechime în practicarea acestei meserii, vechime dovedită prin documente.

De asemenea, trebuie să ai capacitate de organizare, planificare şi analiză, prudenţă şi responsabilitate în desfăşurarea activităţilor, abilitate de cooperare, adaptabilitate şi flexibilitate, abilităţi de comunicare într-o manieră simplă, concisă şi eficientă cu diferiţi interlocutori, capacitate de concentrare şi atenţie la detalii în condiţii de stres şi sub presiunea timpului.

Odată ce ai obţinut postul trebuie să asiguri transportul în interes de serviciu al salariaţilor agenţiei, în baza aprobării conducerii agenţiei şi eşti răspunzător de verificarea zilnică a stării tehnice a mijloacelor de transport.

Fiecare angajat al Băncii Naţionale a României “a costat” anul trecut aproximativ 121.000 de lei. Suma este cu aproape 6.000 de lei mai mare decât în 2010. Potrivit raportului anual al băncii centrale, cheltuielile totale cu angajaţii au fost, în 2011, de 220,7 milioane de lei, cu 18 milioane de lei mai mari decât în 2010 în timp ce, potrivit calculelor Capital, numărul anagajaţilor a urcat de la 1.771 la 1.828 în ciuda. Prin urmare , suma medie cheltuită cu fiecare angajat pe anasmablul anului ar fi de aproximativ 121.000 de lei. BNR a obţinut în 2011 un profit de peste 300 de milioane de lei, de aproape petru ori mai mic decât în 2010.