Pe parcursul celor doi ani de funcţionare, se observă că pe măsură ce preţurile locuinţelor au scăzut, căutările pentru garsoniere cu preţuri între 60.000 şi 75.000 euro s-au împuţinat. Dacă la debutul programului ele reprezentau 27% din totalul căutărilor, la finele anului trecut acestea aveau doar 11%.
În ceea ce priveşte cererea pentru apartamente cu două camere care se situează sub planfonul de 60.000 euro, aceasta  a crescut de la 58% la 68%, în perioada analizată.
Apartamentele cu trei camere au creşterile cele mai mici, din cauza preţurilor mai puţin accesibile faţă de locuinţele mai mici. Astfel, pe parcursul programului cerea pentru apartamente cu trei camere, a căror preţ era sub 60.000 euro, a crescut doar cu 5%. Interesantă, este evoluţia cererii pentru locuintele cu trei camere cu preţ între 60.000 şi 75.000 euro. În cazul acestei categorii, cererea a crescut de la 43 la 47%.
„Peste 65% dintre căutările de apartamente din imopedia.ro din ultimul an au fost şi continuă să fie plafonate la bugetul de 75.000 euro, adică în jurul valorii de garantare a programului «Prima Casă». Dinamica căutărilor de apartamente este dependentă de soluţiile de finanţare din piaţă, fie venite din sistemul guvernamental, fie din cel bancar" spune Răzvan Muntean, director general al portalului de anunţuri.