Cu ocazia sfârșitului de an, Bill Gates a catalogat cinci cărți ca „alegeri solide pentru a vă ajuta să încheiați anul 2019 și să începeți anul 2020 pe o notă pozitivă”, scrie entrepreneur.com.

Aici aveți lista de cărți, care potrivit lui Gates, suntem obligați să o citim.

Aceste Adevăruri  (Jill Lepore)

Thomas Jefferson a susținut că experimentul american s-a bazat pe „trei adevăruri”: egalitatea politică, drepturile naturale și suveranitatea oamenilor. În această istorie a unui volum al națiunii, istoricul Harvard și scriitorul New Yorker Jill Lepore preiau istoriile tehnologiei, dreptului, politicii și acestor trei idei între 1492 și astăzi.

 

 

 

Creștere (Vaclav Smil)

Vaclav Smil se aruncă profund în ideea creșterii, deoarece se manifestă într-o serie de zone – în PIB-ul țării, răspândirea bolilor, creșterea culturilor, înălțimea unui copil, creșterea unui imperiu – pictează o imagine a progresului și declin în civilizația modernă. În recenzia sa, Gates a menționat că deși nu a fost de acord cu toate analizele autorului, el a considerat însă cartea genială: „Am simțit întotdeauna că marea forță a lui Smil nu prezice viitorul, documentează trecutul”.

Pregătit (Diane Tavenner)

Diane Tavenner, fondatoare a școlilor publice Summit-uri cu sediul la California și Washington, își transcrie cei 15 ani de experiență în dezvoltarea strategiilor de educație într-un nou ghid care vizează echiparea copiilor în vieți de succes, împlinite. Ea subliniază proiecte interdisciplinare cu experiență de învățare din lumea reală, mai degrabă decât învățare bazată pe memorare în clasă, precum și planuri de învățare personalizate pentru fiecare copil.

 

„Ceea ce îmi place la Summit este că viziunea lui despre succes este mai mare decât să-i determini pe studenți să stăpânească abilități în lectură, scris și matematică”, a scris Gates în recenzia sa.

De ce noi dormim? (Matthew Walker)

În ce măsură lipsa somnului îți poate afecta negativ creativitatea, abilitățile de rezolvare a problemelor, memoria, sănătatea fizică și bunăstarea emoțională? În ce măsură vă poate afecta durata de viață? Care sunt efectele reale ale cofeinei, alcoolului și ajutoarelor comune pentru somn asupra calității dvs. de odihnă? Matthew Walker, neurolog și director al Centrului UC Berkeley pentru știința somnului uman, ia aceste întrebări și multe altele în „De ce dormim”. „În primele mele zile Microsoft, am tras de rutină pe toți nopții când a trebuit să livrăm un software”, a scris Gates în recenzia sa.

 

Un mariaj american (Tayari Jones)

În acest roman, Tayari Jones spune povestea unui cuplu din New South, Roy și Celestial, care își trăiesc versiunea visului american înainte ca viața lor să fie dezrădăcinată de acuzația falsă de viol și de încarcerarea nedreaptă a lui Roy. Este condamnat la doisprezece ani de închisoare și, deși el și Celest schimb de scrisori pentru o perioadă, tensiunea crește – și într-o zi, scrisorile nu mai vin complet. O căsătorie americană se concentrează în primul rând pe efectul încarcerării pe relații. “O căsătorie americană este fundamental o poveste despre cum încarcerarea doare mai mult decât o persoană închisă”, a scris Gates în recenzia sa.