Dragoș Bucur a rămas creștin-ortodox, chiar dacă soția lui s-a pocăit

Dragoș Bucur a rămas creștin-ortodox, chiar dacă soția lui s-a pocăit cu ceva timp în urmă.

A recunoscut recent că adoptă o perspectivă conspiraționistă  în ceea ce privește credința, considerând-o o formă de propagandă bine coordonată. Este șocat de modul în care oamenii pot fi ironizați când afirmă că au credință în Dumnezeu.

La un moment dat, el însuși a căzut în această capcană a distincției dintre religie și credință. De-a lungul vieții sale, a întâlnit oameni care, datorită credinței lor, au realizat lucruri remarcabile, făcându-l pe el să regrete că nu adoptă și el astfel de modele exemplare.

„Eu sunt conspiraţionist. Inclusiv pe chestia asta cu credinţa, mie mi se pare că este un soi de propagandă foarte bine coordonată.

Nu-mi explic cum e posibil să ajungi să fii luat la mişto atunci când spui că tu crezi în Dumnezeu. Dintr-odată vine cineva și spune: ”Cum?! E un moșulică cu barbă albă?!”. Adică… cum s-a ajuns la chestia asta? (…)

Tu știi că eu am căzut în capcana asta? Religia e una, credința e alta.

Am cunoscut oameni care datorită credinței fac niște lucruri care te fac pe tine, om normal, să-ți pară rău că nu le faci și tu. Adică niște modele extraordinare”, a mărturisit, lunea trecută, Dragoș Bucur în cadrul podcastului „Acasă la Măruță” de pe canalul de YouTube „Acasă la Măruță”.

Dana Nălbaru s-a pocăit la 33 de ani

Dana Nălbaru s-a pocăit la 33 de ani. În prezent, trăiește cea mai bună perioadă a vieții sale și îi mulțumește zilnic Lui Dumnezeu pentru acest lucru. În prezent, vrea doar să-L facă mândru pe Iisus Hristos (Dumnezeu Fiul) și vrea să se apropie de El în mod constant.

Nu se simte făcută pentru a fi o persoană publică. A învățat că poate trăi în lume, dar nu trebuie să se identifice cu valorile ei și că fericirea poate fi găsită în lucruri simple.

Potrivit spuselor sale, atunci când ai încredere în Dumnezeu, te lași în totalitate în brațele Lui. Fricile sale anterioare au dispărut odată ce s-a pocăit. Pocăința este mai mult decât o manifestare exterioară. Totuși, este și un proces intern care se desfășoară în inima fiecărui individ.

„Eu nu sunt făcută pentru a fi persoană publică. Am venit la tine la podcast și nu mă mai duc la nimeni, promit. La 33 de ani m-am botezat. Sunt pocăită și îmi doresc să mă pocăiesc și mai mult, astfel ca în fiecare zi a vieții mele să îl fac pe Iisus mândru de mine și să tind spre Dumnezeu în fiecare zi a vieții mele.

Am învățat că poți trăi în lume, dar nu cu lumea. Am învățat că pot fi fericită cu puține lucruri”, a mărturisit ea în cadrul unui podcast.