PSD a pierdut în trei ani aproape totul. După ce la finalul lui 2016 conducea România după ce obținuse 46% la alegerile parlamentare, acum pare că totul s-a terminat. Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie, iar PSD a pierdut guvernarea.

În noaptea de după moțiunea care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă se joacă tare la social democrați. Se anunță noaptea coțutelor lungi. Oficial, PSD intră în ședință mâine, dar jocurile se fac în această noapte. Viorica Dăncilă este foarte aproape să piardă totul. Sunt deja voci în partid care vor să o sacrifice pe Dăncilă. Chiar și așa, mai e o probleă. Dăncilă e oficial candidat al PSD la prezindețiale și nu mai poate fi scoasă din joc.

Șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a dat deja semnalul debarcării acesteia. „Astăzi, cu largul sprijin al foștilor noștri colegi de la PSD care au preferat să se asocieze cu Băsescu, Orban și Barna, moțiunea de cenzură a trecut. Aștept ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze cât mai repede un premier care să vină cu un nou guvern în Parlament și vom vedea atunci dacă vor exista suficiente voturi pentru a trece.

Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, a scris pe o reșea e socializare Marcel Ciolacu.

În locul lui Dăncilă, Paul Stănescu ar putea ajunge șef interimar al PSD.