Dan Diaconescu declara în 2010 că este prea bogat pentru țara aceasta. Spre deosebire de alţi milionari, Diaconescu nu se sfieşte să se etaleze cu averea sa, deoarece a câştigat-o în mod cinstit, după spusele acestuia. Absolvent al facultății de Mecanică din București, Diaconescu locuieşte într-o vilă din cartierul Primăverii în valoare de 1,5 milioane euro. Acesta mai deţine, o vilă în Bucureşti,  un bloc pe bulevardul Carol, o clădire de birouri în Băneasa (2.700.000 de euro), o casă în Constanţa (600.000 euro) şi una în Sinaia (300.000 euro). Peste graniţă, acesta are două locuinţe, o vilă la Cannes şi una la Miami Beach.
Printre maşinile pe care le deţine Diaconescu se numără un Mercedes SLK, un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead, un Bentley Flying Spur, un Lincoln Navigator, un Porsche Cayenne şi un Infinity Q 45. Patronul OTV mai are un avion Cessna, un iaht de peste două milioane de euro, dar şi un elicopter Puma.
Firmele lui Diaconescu sunt Oglinda Press, cu afaceri de un milion de euro în 2011 şi un profit de 130.000 de euro şi Oglinda Televison, care anul trecut a înregistrat afaceri de 150.000 de euro şi un profit de o mie de euro.
Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei de privatizare a Oltchim, a declarat vineri că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC, acţionarul minoritar al combinatului vâlcean, că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare – cumpărare cu statul român şi este pregătit şi pentru cumpărarea CFR Marfă şi CFR Călători.
„Avem banii necesari. Mă bucur că am rămas cu bani şi pentru CFR Marfă, CFR Călători, Tarom”, a menţionat Diaconescu.