Florăria Magnolia, lider printre florăriile din România, se pregătește intens în această perioadă pentru a face cele mai frumoase surprize de 14 februarie. De fapt, pregătirile pentru Valentine’s Day încep cu un an înainte, atunci când se plasează precomenzile pentru anul următor, după cum ne spun reprezentanții companiei. „Precomenzile se fac imediat după încheierea unei zile cu o importanță majoră pentru noi. Analizăm vânzările imediat după 14 februarie, luăm în considerare creșterile pe care ni le dorim pentru anul următor și rezervăm deja florile. Doar în acest fel poți fi sigur că totul va fi pregătit la timp pentru evenimentul din anul următor. ” (Ioana Molnar, owner Florăria Magnolia)

Trandafirii roșii vor fi, bineînțeles, vedete de ziua îndrăgostiților. Importați de la cei mai buni producători din Columbia, Ecuador, Thailanda sau Malaezia, trandafiri de cea mai bună calitate vor face și în acest an mii de persoane fericite. „Lucrăm cu cei mai buni producători din întreaga lume deoarece, pe lângă faptul că ținem la calitatea superioară a florilor, ținem foarte mult ca acestea să provină de la producători care urmează cele mai bune practici în ceea ce privește sustenabilitatea. ”, spune reprezentanta companiei.

De la producător și până în brațele destinatarului, florile parcurg un drum lung, iar respectarea unui condițiilor speciale de transport este esențială pentru ca florile să reziste o perioadă lungă. Florile se transportă la 2-4 grade C și este foarte important ca lanțul frigorific să nu fie întrerupt pentru a asigura și menține calitatea florilor tăiate, spune reprezentantul companiei. 

Numărul trandafirilor comercializat de Florăria Magnolia de Ziua îndrăgostiților este impresionant. Peste 100000 de fire de trandafiri au fost achiziționate de companie, numărul trandafirilor roșii fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât într-o perioadă obișnuită. 

Pe lângă trandafiri, în ultimii ani s-au numărat în topul preferințelor și florile de primăvară, în special buchetele colorate formate din lalele, frezii, iriși. „Chiar dacă trandafirii roșii sunt simbolul incontestabil al iubirii, unele persoane încearcă să diversifice și să ofere mai multă culoare prin florile alese”, spune Ioana Molnar.

Ziua de 14 februarie înseamnă pentru Magnolia pregătiri suplimentare și în ceea ce privește personalul. Se suplimentează numărul de floriști, curieri, precum și personalul de la Suport clienti, astfel încât fiecare buchet comandat să poată fi livrat în cele mai bune condiții. 

Având în vedere trend-ul general al vânzărilor, Magnolia preconizează pentru Ziua îndrăgostiților o creștere cu 30% față de anul precedent. 

Magnolia deține momentan 17 florării, magazinul online magnolia.ro și 2 depozite engros, iar planurile de extindere nu se opresc aici.