Imaginea mea nu este oare prea încărcată? Am oare o ținută banală? Se potrivește acest lănțișor la o ocazie atât de formală? Ar trebui să aleg niște bijuterii mai puțin strălucitoare pentru muncă? Sunt doar câteva din întrebările pe care și le pune orice femeie care poartă accesorii, înainte să iasă pe ușă.

Dar de acum încolo nu mai trebuie să-ți faci astfel de griji. Din acest articol poți învăța tot ce trebuie să știi despre alegerea bijuteriilor corespunzătoare în funcție de ocazie și după lectură vei aștepta cu sufletul la gură următoarea petrecere, cină romantică, ieșire cu familia sau întâlnire business, doar de dragul de a purta bijuterii.

Bijuteriile spun multe lucruri despre tine și personalitatea ta

În funcție de bijuteriile pe care le porți, cei din jur își pot da seama de multe lucruri în legătură cu caracterul tău. Doar uitându-se la brățările, colierele sau cerceii care îți împodobesc trupul pot spune dacă ești o femeie nonconformistă sau ții cont de tradiții și te simți mai confortabil dacă ți se dau niște reguli de urmat. 

De aceea, o idee bună pentru a te pregăti în avans pentru diferite ocazii este să investești măcar din când în când în seturi bijuterii femei de la Dargen care să te scoată din zona de confort și să-ți dea o aură de mister.

Ce bijuterii să porți la o petrecere cu prietenii?

Petrecerile cu prietenii sunt ocaziile ideale pentru a-ți etala întreaga colecție de bijuterii. Poartă la astfel de ocazii tot ceea ce te face să te simți unică și originală și nu ezita să încerci și ceva nou, măcar din când în când. Alături de membrii “familiei” pe care singură ți-ai ales-o este cel mai bun loc de a face experimente. Uneori, prietenii ne cunosc mai bine decât ne cunoaștem noi înșine și dacă vrem o părere sinceră în legătură cu felul cum arătăm, în rândul lor ar trebui s-o căutăm prima oară.

Cu ce accesorii să te faci remarcată la o cină romantică?

Cinele romantice, în doi, mai ales dacă ești într-o relație la început de drum, sunt un alt tip de ocazie de care ar trebui să profiți la maxim pentru a-ți pune în valoare calitățile prin bijuteriile pe care le porți. Dar spre deosebire de petrecerile cu prietenii, aceste evenimente nu sunt chiar cel mai potrivit moment în care să riști când vine vorba de ținută. Emoția întâlnirii cu alesul inimii este suficientă pentru a-ți crește adrenalina, așa că nu mai adăuga și mai multe paie pe foc purtând ceva în care nu te simți neapărat confortabil. De aceea, pentru astfel de ocazii, optează mereu pentru bijuterii simple și de efect, sau accesorii care nu mai au de mult niciun secret pentru tine, dar partenerul nu le cunoaște încă la fel de bine.

Cum să te pregătești pentru o ieșire în familie?

Fie că este vorba de o sesiune de cumpărături alături de mama, fie că mergi într-un parc de distracții sau doar la plimbare alături de soț și de copii, dacă vrei să porți accesorii la astfel de ocazii, optează pentru ceva practic, dar deosebit. Nu te vei putea distra cum se cuvine dacă trebuie să porți de grijă unor cercei scumpi, din aur și diamante. Dar în schimb, nu vei avea nicio problemă cu accesoriile dacă porți o brățară cu pietre semiprețioase, sau o pereche delicată de cercei împodobiți cu cristale Swarovsky.

Ce accesorii să porți în mediul business?

Există o expresie în limba engleză care se potrivește foarte bine cu modul în care ar trebui să porți bijuterii la serviciu. Dress to impress! ne sfătuiesc autoritățile din lumea modei internaționale și ar trebui să ascultăm de ele, fără însă a uita de principii și bun gust, mai ales dacă vrem să impresionăm ca femei independente, ambițioase, de succes.