Contrar a ceea ce cred unii, Dark Web nu este un instrument ilegal folosit de hackeri. Dark Web este de fapt o colecție de site-uri care nu sunt indexate pe majoritatea motoarelor de căutare.

De la manualul cu informații CIA la portofele de criptomonede, veți găsi aici tipuri similare de conținut web și servicii pe care le găsiți de obicei pe Google.

Ce este Dark Web?

Dark Web este o rețea descentralizată de site-uri de pe internet care îi face pe utilizatori cât mai anonimi. Este conținutul World Wide Web care există pe darknets, tehnologie de criptare care direcționează datele utilizatorilor printr-un număr mare de servere.

Dark Web este utilizat pentru confidențialitatea și anonimatul său, valori esențiale ale internetului și caracteristici fundamentale care protejează drepturile de confidențialitate ale utilizatorilor de pe internet. De asemenea, este partea web-ului care nu e indexată de motoarele de căutare web.

Spre deosebire de Deep Web, utilizatorii de Dark Web necesită software și configurații speciale pentru a accesa site-uri DW.

Cum arată Dark Web-ul CIA

CIA are propriul său site oficial, Onion, care oferă anonimat prin Tor, software open-source care permite navigarea și comunicarea anonime. Site-ul CIA Onion oferă resurse privind CIA, precum și informații cu privire la oportunitățile de angajare.

DuckDuckGo

DuckDuckGo este considerat o alternativă excelentă la motoarele de căutare pe internet, deoarece nu i urmărește pe utilizatori. Utilizatorii navighează pe web cu un „strat” suplimentar de anonimat oferit de DuckDuckGo. Asta le dă siguranță că își păstrează confidențialitatea când vizitează site-uri Dark Web.

Pe DuckDuckGo pot fi găsite linkuri către diferite site-uri, imagini, videoclipuri, știri, hărți și opțiuni de cumpărături.

Ce este monitorizarea Dark Web și de ce e nevoie de ea?

Acest tip de instrument nu trebuie utilizat în scopuri ilegale, ci pentru protejarea unor drepturi fundamentale ale omului, precum intimitatea.

Este mai important să vă protejați confidențialitatea online, în timp ce profitați de avantajele unui web deschis. Site-urile Dark Web oferă stratul de anonimat necesar pentru a comunica online. Important de știut: cei care utilizează Dark Web sunt obligați prin lege să nu-l folosească în scopuri ilegale sau care contravin drepturilor altora.