Conform legislaţiei, firmele private pot oferi de 8 martie către angajate tichete sau carduri cadou în valoare de până la 150 lei. Aceste sume sunt scutite de taxele salariale şi patronale care se aplică bonusurilor sau primelor şi care pot ajunge până la 50%.
Edenred, cea mai mare companie emitentă de tichete şi carduri preplătite pentru angajaţi, emite în România Ticket Cadou şi carduri de cadou Compliments. Ticketele cadou pot fi cheltuite în peste 40.000 de magazine în toata ţara, iar cardurile Compliments, care funcţionează pe platforma Mastercard, pot fi cheltuite în peste 3.000 de magazine.
Ce spun angajatorii despre această modalitate a le oferi salariatelor un cadou de 8 martie ? “Tichetele cadou sunt  instrumentul perfect  de recompensare a salariatelor cu ocazia zilei de 8 Martie. E ca şi cum ai oferi exact cadoul dorit de fiecare salariată în parte, fără să fie nevoie sa aloci  resurse costisitoare. Angajatele se simt apreciate, iar noi ca angajator beneficiem de o netă eficientizare financiară şi logistică”, spune Florica Benegui, reprezentanta Slavia PHARM.
În România, peste 30.000 de companii acordă salariaţilor lor diverse tipuri de tichete şi carduri emise de Edenred.