Fie că aveți o cheltuială urgentă neprevăzută sau vreți să vă îndepliniți anumite dorințe care vă depășesc bugetul actual, ideea de împrumut v-a trecut prin minte. Sunt multe aspecte de care e necesar să țineți cont când apelați la un asemenea serviciu: suma creditului, perioada de creditare, dobânda, ratele, condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru a îl obține etc.

Dacă vă doriți un credit de peste 3.000 lei pe o perioadă mai lungă de 30 de zile, băncile sunt singura opțiune disponibilă. Apare o singură întrebare: unde se găsește cel mai bun credit?

Care e cel mai avantajos credit bancar?

Pe piață există o multitudine de oferte bancare care promit să fie soluția perfectă pentru nevoia pe care o aveți. În general perioada maximă a creditelor de nevoi personale din România este de 5 ani. Suma pe care băncile o pot oferi diferă. Există credite bancare de nevoi personale în rate începând de la 1.500 lei, ajungând până la sume de 250.000 lei.

Adevărul este că nu există o singură bancă ce deține oferta perfectă pentru toată lumea. În funcție de ceea ce căutați și situația pe care o aveți se poate determina care ofertă bancară este cea mai bună pentru dvs. Cea mai simplă soluție pentru a filtra și compara ofertele de credite de nevoi personale se găsește pe Rechin Financiar . Acest instrument de comparație afișază cele mai bune și cele mai ieftine oferte de credite bancare existente pe piață. Puteți alege suma și perioada pe care le preferați, iar comparatorul vă va afișa ofertertele complete. Veți vedea care este cel mai ieftin, cel mai rapid credit, costul total, rata lunară, dobânda percepută, criteriile de eligibilitate etc.

Credite pe termen scurt

Totuși, dacă vă interesează un credit rapid de maxim 3.000 de lei pot exista alternative foarte avantajoase. Stiați că există credite pe termen scurt cu restituirea integrală a sumei? Pe piața din România se găsesc oferte extrem de convenabile pentru astfel de împrumuturi.

Dacă sunteți în căutarea celui mai rapid credit, acestea sunt soluția perfectă. Principalul avantaj al împrumuturilor oferite de instituțiile financiare nebancare este că banii pot ajunge în contul dvs. în doar 15 minute. Fiindcă trăim în secolul vitezei există opțiunea de a aplica online. Cererea însoțită de documente se trimite online, iar un operator va verifica actele și o va aproba (în cazul în care informațiile trimise sunt adevărate). Procesul este extrem de simplu și de rapid, comparativ cu instituțiile bancare unde e nevoie de mult mai mult timp. De asemenea șansele de a obține un astfel de credit sunt mult mai mari decât în bănci.

Pentru a alege cea mai convenabilă ofertă a creditelor rapide puteți folosi acest instrument de comparație de pe Rechin Financiar: Cele mai bune credite rapide . Aici se găsesc doar oferte ale instituțiilor financiare nebancare care lucrează în conformitate cu legile României. Exact ca la comparatorul creditelor bancare, puteți selecta exact suma de care aveți nevoie și perioada de timp care vă este cea mai potrivită pentru returnarea împrumutului. Vi se vor afișa toate ofertele disponibile pe piață, începând cu cea mai avantajoasă din punct de vedere al costului, inclusiv împrumuturi complet gratuite.

Credite gratuite

Dacă dobânda este criteriul cel mai important după care vă ghidați, trebuie să știți că există împrumuturi care au dobânda 0, fiind complet gratuite. Practic restituiți creditorului exact suma pe care o împrumutați. O mare parte a instituțiilor financiare nebancare au oferta de credit rapid cu 0% dobândă pentru clienții noi. Poate nu știați că acest tip de credit există, dar este real.

De ce oferă aceste instituții împrumuturi gratuite? Pe piața de împrumuturi concurența este tot mai puternică. Bătălia pe clienți e din ce în ce mai mare, ca urmare au apărul aceste credite gratuite. Trebuie doar să îndepliniți două condiții simple: să fiți client nou (să luați un împrumut de la instituția respetivă pentru prima dată) și să restituiți banii la termenul stabilit.

Sfaturi pentru aprobarea cererii de credit

Cu toate că există numeroase oferte ce credite, si aveți din ce alege, nu trebuie uitat faptul că fiecare instituție financiară (fie ea bancară sau nebancară) are un set de criterii de eligibilitate. Pentru a vă aproba cererea, trebuie să le îndepliniți. De asemenea, instituțiile iau în calcul istoricul dvs. de creditare și scorul pe care îl aveți la Biroul de Credit.

Pentru a vă crește șansele de aprobare a cererii de credit țineți cont de următoarele sfaturi:

  1. Nu aplicați pe cont propriu la mai multe oferte de credit într-o perioadă scurtă de timp.
    Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii este să meargă din bancă în bancă pentru a găsi cea mai bună ofertă de credit. De cele mai multe ori funcționarul băncii respective cere completarea cererii și un act de identitate pentru a putea arăta o ofertă exactă. În acel moment se face o verificare la Biroul de Credit pentru a se afla scorul și istoricul de creditare. Fiecare verificare la Biroul de Credit scade scorul persoanei cu o anumită valoare. Mai mult, dacă se fac mai multe verificări într-o perioadă scurtă de timp, acestea afectează scorul și mai mult. Astfel, dacă, de exemplu, vi se verifică scorul de 4 ori într-o săptămână scorul dvs. scade atât de mult încât va fi sub valoarea minimă pe care orice instituție financiară o va accepta. Prin urmare nimeni nu vă va acorda un împrumut în aceste condiții.
  2. Plătiți-vă toate împrumuturile la timp.
    Orice credit nerambursat la timp constituie un mare semn de întrebare pentru o bancă sau o instituție nebancară. Statutul de rău-platnic scade considerabil șansele de a obține un nou credit. În schimb, orice credit plătit la timp conferă un istoric pozitiv, crește scorul de la Biroul de Credit și crește credibilitatea și responsabilitatea debitorului.
  3. Încercați să aveți un venit stabil pe o perioadă cât mai lungă de timp
    Faptul că aveți o sursă (demonstrabilă) de venit constantă și un istoric profesional fără întreruperi de carieră este un mare plus pentru orice creditor. Acest aspect denotă responsabiltate și crește semnificativ șansele de a obține un împrumut.