Aflat la cârma Federației Române de Fotbal (FRF) încă din 2014, Răzvan Burleanu a reușit să strângă în cele trei mandate o avere destul de frumoasă. În vârstă de 38 de ani, Burleanu va mai ocupa această funcție în vârful fotbalului românesc până în 2026, în ciuda rezultatelor nu foarte strălucite ale naționalei.

Ce sumă i-a intrat în conturi anul trecut?

Potrivit legii, președintele FRF trebuie să depună o declarație de avere și a făcut în cele din urmă acest lucru cu o zi înainte de expirarea termenului din 14 iunie. Iar cifrele arată că pe lângă salariul de la Federație, Răzvan Burleanu mai primește și un salariu din străinătate datorită funcțiilor pe care le deține în cadrul FIFA și UEFA.

Parlamentul României a extins la finalul anului trecut lista persoanelor care au obligația să depună declarația anuală de avere și declarația anuală de interese, fiind incluși și președinții, vicepreședinții, secretarii generali, directorii economici și/sau trezorierii federațiilor sportive naționale. Așa că Răzvan Burleanu a fost nevoit să depună declarația de avere anul acesta, potrivit Cancan.

În documentul respectiv, șeful FRF apare drept acționar la SC Lider Sport SRL, dar ocupă și funcția de administrator al Centrului de la Mogoșoaia, respectiv cea de președinte al Fundației Academia Națională de Fotbal.

În declarația de avere Răzvan Burleanu a scris că a primit suma de 354.763 de lei în ultimul an, ceea ce înseamnă că lunar a încasat suma de 29.500 de lei, sau echivalentul a 6.000 de euro.

Cel mai mare venit al lui Răzvan Burleanu vine de la FIFA, unde ca membru în FIFA Council, el a încasat anul trecut nu mai puțin de 227.000 de euro. În plus, Burleanu a primit de la UEFA suma de 160.836 de lei, adică peste 30.000 de euro. La un simplu calcul, se poate observa că președintele FRF a încasat într-un singur an aproximativ 330.000 de euro.

Șeful FRF are 17 conturi bancare

În ceea ce privește conturile din bancă deținute de președintele FRF, în declarația de avere figurează 17, dintre care șapte sunt în lei, patru în euro și șase în dolari. Înainte de a deveni președinte al FRF acesta avea un singur cont în care deține în prezent suma de 2.800 de euro. În celelalte conturi are însă sume importante: 280.015 lei, 12.000 de euro și 385.341 de dolari. În total nu mai puțin de 420.000 de euro.

La capitolul proprietăți, Răzvan Burleanu are un apartament de 116 metri pătrați în Voluntari și două terenuri intravilane în Bacău. Apartamentul l-a cumpărat în 2016 iar terenurile, de 697 de metri pătrați, respectiv 557 de metri pătrați, au fost dobândite în 2019.

În declarația de avere Răzvan Burleanu a mai trecut un împrumut către firma SC Lider Sport SRL, la care este acționar, de 817.279 de lei, adică peste 160.000 de euro.