În urma vizitei de la spital, Nelu Tătaru a declarat că a vrut să vadă “traseul unui pacient care este adus la spital în Arad fără să ştie că este pozitiv”. Ca atmosferă, ministrul a precizat: “Am găsit un personal cu un moral relativ scăzut (…) Medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi, este un moment în care ar trebui efectiv să ne gândim la cei din Arad”.

Pericol de infecție în spital?

Vizavi de pericolul ca medicii de la Arad să fie expuși noului virus, ministru a subliniat că “La început au fost cazuri neidentificate asimptomatice, cu simptome nespecifice, care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi am ajuns unde am ajuns astăzi”. “Nu pot să spun că a fost neglijenţă, poate că la un moment dat a fost lipsa protecţiei”, a precizat ministrul Tătaru

La frontieră

Ministrul a făcut o vizită şi la punctul de frontieră de la Nădlac, pentru a vedea cum au loc triajele epidemiologice. Despre aceasta ministrul a spus: “Am verificat la Nădlac ce înseamnă traficul în aceste zile şi cum va fi în perioada următoare, ne apropiem de sărbătorile pascale (…) Vom avea şi o transmitere adusă de cei de afară, în majoritatea lor venind din zone cu potenţial ridicat”.