Manifestaţia de la Los Angeles, la care au participat aproximativ 500 de persoane, a început cu un marş de mai mulţi kilometri, din sudul celui mai mare oraş al Californiei până la sediul poliţiei locale LAPD, în Downtown LA.

Miercuri, în cursul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei din Los Angeles, Charlie Beck, a declarat că 183 de persoane au fost arestate în cursul nopţii, dintre care 167 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. O persoană a fost arestată pentru un delict mai grav, după ce a aruncat cu o sticlă cu apă în direcţia unui ofiţer de poliție, care a fost rănit uşor la nivelul capului.

Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi pentru că au blocat traficul pe un drum, dar în general nu s-au înregistrat acte de violenţă şi nici pagube la Los Angeles, spre deosebire de Oakland, în apropiere de San Francisco, unde au avut loc jafuri şi confruntări violente cu poliţia.

"Manifestanţii au vandalizat magazine, au provocat incendii, au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia poliţiştilor", a anunţat pe Twitter poliţia din Oakland, precizând că "mai multe reţineri au avut loc".

Autorităţile prevăd noi manifestaţii pentru ziua de miercuri împotriva deciziei de luni seara a unui mare juriu din Missouri de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul Darren Wilson, care l-a împuşcat mortal pe Michael Brown, în vârstă de 18 ani, pe 9 august, la Ferguson.

 

 

La New York, zece persoane – opt bărbaţi şi două femei – au fost arestate în timpul manifestaţiilor de marţi seara, a anunţat poliţia.

Mii de persoane au manifestat marţi seara la New York. Manifestanţii s-au adunat în Union Square şi Times Square, iar mai multe coloane au împânzit oraşul, perturbând circulaţia, în special pe drumul expres Franklin D. Roosevelt, la est de Manhattan, dar şi la Lincoln Tunnel, care asigură legătura între Manhattan şi New Jersey.