Veniturile operaţionale au atins nivelul de 375 milioane lei (+0,5% comparativ cu primul trimestru din 2013), fiind susţinute de creşterea cu 9% a veniturilor nete din comisioane şi de evoluţia pozitivă a veniturilor obţinute din tranzacţionare.

Cheltuielile operaţionale au totalizat 178 milioane lei, în urcare cu 4%, ceea ce a condus la obţinerea unui profit operaţional de 197 milioane lei, în scădere cu 2,5%.

Provizioanele aferente riscului de credit au înregistrat o scădere de 11%, până la 112 milioane lei.

Indicatorii financiari, calculaţi după interesul minoritar, reflectă o evoluţie pozitivă în primul trimestru: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins nivelul de 10%, în vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 1,1%.

Raportul dintre costuri şi venituri a fost 47,4%, în scădere cu 1,3 puncte procentuale faţă de finalul anului 2013, iar rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilanţ a crescut faţă de finalul anului 2013, atingând nivelul de 10,7%.

Volumul activelor a fost de 25,9 miliarde lei (5,8 miliarde euro) la 31 martie 2014. Portofoliul de credite s-a restrâns cu 2,5% faţă de finalul anului 2013, până la 18,3 miliarde lei (20,4 miliarde lei incluzând creditele externalizate), influenţat de cererea de credit apatică la nivelul pieţei.

Volumul veniturilor generate de facilităţile de credit dedicate proiectelor cu finanţare nerambursabilă (europeană şi naţională) a crescut cu peste 50% în primul trimestru al anului 2014 faţă de valoarea înregistrată în perioada similară din 2013 (de la 1,7 milioane lei în primele trei luni ale anului anterior, la 2,6 milioane lei în primul trimestru al anului 2014), în condiţiile în care a urcat şi volumul utilizărilor de credite (până la 330 milioane lei faţă de 276 milioane lei).

'Contextul de piaţă rămâne dificil pentru mediul privat, în condiţiile în care evoluţiile pozitive de la nivel statistic nu se reflectă încă într-o manieră similară în activitatea companiilor şi în bugetele gospodăriilor. Deşi rămâne la un nivel modest, estimăm o uşoară creştere a apetitului pentru credit în perioada următoare. Pentru restul anului 2014 veştile bune ar putea veni din zona finanţărilor cu fonduri europene şi a marilor proiecte de infrastructură', a declarat directorul general al UniCredit Ţiriac Bank, Răsvan Radu.

Depozitele atrase de la clientelă s-au plasat la 13,6 miliarde lei la finalul lui martie 2014. Raportul dintre credite şi depozite a fost de 135%.

'Banca se situează cu mult peste limitele impuse de Basel III, atât în ceea ce priveşte rata adecvării capitalului (14,12%), cât şi rata fondurilor proprii de nivel I de bază (13,5% versus 4,5% nivelul reglementat)', se menţionează în comunicat.

UniCredit Ţiriac Bank a încheiat primele trei luni din 2014 cu un număr de 188 de sucursale, în timp ce numărul angajaţilor pentru UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing a ajuns la 3.116.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, bancă europeană de top. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru cei aproximativ 574.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 sucursale.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).