"Românii dau bani pe cărţi care sunt simptomatice pentru motivaţia lor: sănătate, nutriţie (are tangenţe şi cu corpul şi cu frumuseţea), erotism în diferite versiuni (mai mult sau mai puţin exotice pentru ei), cărţi despre echilibru, fericire, dezvoltare personală şi tot ce ţine de psihismul lor şi de atitudinea faţă de viaţă", declară psihologul Aurora Liiceanu, colaborator al Bookmag.
Potrivit comunicatului transmis de librăria online, consumatorii de cărţi sunt mai degrabă femei, caracterizate prin interesul pentru tematicile precum nutriţie, introspecţie şi spaime fizice". Pe portalul www.elefant.ro, aproximativ 75% dintre cumpărători sunt femei, acestea fiind interesate şi de cărţile pentru copii, a doua categorie bine vândută după romane şi urmată de lectura motivaţională.

Printre titlurile preferate de români se numără "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", de E.L. James, "Studiul China", de T. Colin Campbell, "Sănătatea are gust", de Mihaela Bilic, "Secretul", de Rhonda Byrne şi "Jamie, ministrul hranei sănătoase", de Jamie Oliver.
Romanele încă se află în preferinţele pasionaţilor de lectură

Aproximativ 300.000 euro au fost investiţi de către cititori în achiziţionarea de romane. "Interlocutorii noştri au un profil special, sunt dintre cei familiarizaţi cu mediul online, sunt educaţi şi au o apetenţă crescută pentru citit, jumătate din clienţi revin cel puţin de două ori pe trimestru pentru achiziţia de carte", explică Adrian Dinu, director executiv Elefant.ro.

Cele mai căutate romane sunt: "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey", de E.L. James, "Dragostea în vremea holerei", de Gabriel Garcia Marquez şi "Moştenirea" (al patrulea volum al ciclului Eragon – Moştenirea), de Christopher Paolini.

În ceea ce priveşte lectura motivaţională, cărţile care au stârnit interesul cititorilor sunt: "Secretul" şi "Magia", de Rhonda Byrne sau "Inteligenţa emoţională" (Ediţia a III-a), de Daniel Goleman.

Elefant.ro este cea mai mare librărie online din România. Librăria a fost inaugurată în iunie 2010, graţie unei finanţări din partea fondului de investiţii Greenlight Invest.