Retailer-ul Carrefour a semnat un contract cu Cefin Logistics Park, proiect detinut de grupul Europolis, privind inchirierea unei suprafete de 45.000 mp de spatii de depozitare si alte 2.000 mp de spatii de birouri. Prin acest contract, Carrefour beneficiaza in interiorul depozitelor de 4.000 mp de suprafata frigorifica pentru depozitarea produselor proaspete si de o camera de 1.200 mp pentru incarcarea acumulatorilor. 

Carrefour, impreuna cu Norbert Dentressangle, operatorul sau de logistica, vor prelua depozitele in mai multe faze, pana in 2009. 

Cefin Logistics Park  apartine companiei Europolis si este situat la Km 13 pe soseaua Bucuresti-Pitesti. In prezent, in cadrul Cefin Logistics Park sunt construiti si inchiriati in totalitate 120.000 mp de depozite si birouri din Clasa A. In toamna lui 2007, Cefin va incheia doua noi faze de constructie, insumand cate 22.000 mp de spatii de depozitare fiecare. 

Intregul proiect va acoperi aproximativ 320.000 mp de spatii de depozitare la standarde internationale, dezvoltat pe o suprafata de 80 de hectare, si va fi definitivat la sfarsitul lui 2010. 

Cefin Logostics Park face parte din reteaua Europolis de centre de distributie, ce totalizeaza 1,5 milioane mp de depozite moderne aflate in proiecte deja existente sau planificate in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Rusia si Ukraina.   

Carrefour este lider european pe piata de retail si pe segmentul hipermarketurilor din Romania, cu o cifra de afaceri de 608,9 milioane de euro, in 2006. Carrefour are deja opt hipermarketuri in Romania, dintre care cinci in Bucuresti, unul in Ploiesti, unul in Constanta si unul in Brasov. 

Fondat in 1990, Europolis a devenit una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa Centrala, de Est si de Sud Est. Portofoliile imobiliare administrate de Europolis in momentul de fata cuprind 35 de proprietati din Austria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Croatia, Romania, Rusia si Ukraina. Valorile administrate s-au ridicat la 1,6 miliarde de euro, in 2006, si urmeaza sa ajunga la valoarea de 3,4 miliarde de euro in 2009.  

Sursa: Capital