Motivele pentru care specialiștii au avertizat populația să nu lase garda jos, în lupta cu pandemia de coronavirus, chiar dacă a început campania de vaccinare, încep să aibă exemplificări cât se poate de concrete.

Un reputat medic a anunțat că s-a infectat cu COVID-19, deși se vaccinase doar de câteva zile.

S-a infectat la câteva zile după ce s-a vaccinat

Or, specialiștii au explicat faptul că imunitatea organismului împotriva noului coronavirus începe să apară abia după două săptămâni de la injectarea celei de-a doua doze de vaccin.

Astfel, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că s-a infectat cu noul coronavirus la câteva zile după ce s-a vaccinat.

Dr. Carmen Dorobăţ a declarat, pentru Agerpres, că s-a vaccinat pe 27 decembrie iar de câteva zile a început să prezinte forme uşoare ale bolii.

”Am o evoluţie bună”

“Mă tratez, sunt vaccinată, am o evoluţie bună. Virusul l-am luat după ce m-am vaccinat.

Este a treia sau a patra zi. Sigur nu am luat vaccinul de la spital. Am făcut mai multe drumuri în perioada acesta.

În momentul de faţă sunt bine, trebuie să urmărim evoluţia. Am avut stare sufebrilă, lipsa poftei de mâncare, ceva transpiraţii.

Cineva care nu ar fi fost de specialitate nu şi-ar fi dat seama. Au fost nişte transpiraţii care m-au pus pe gânduri.

Au fost destul de şterse simptomele, poate şi din cauza vaccinului”, a explicat dr. Carmen Dorobăţ.

Ea a declarat că şi soţul acesteia, tot medic, a fost confirmat pozitiv. Ambii sunt vaccinaţi şi se află în izolare la domiciliu.

A pierdut în instanță dreptul de a mai conduce Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Carmen Dorobăţ a pierdut definitiv în instanță dreptul de a mai conduce Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi după ce a contestat decizia Curții de Apel Iași care i-a aplicat interdicția de a mai preda în instituții publice sau private.

Dacă inițial Curtea de Apel Iași a hotărât să-i interzică doar dreptul de a mai preda, în urma contestației sale, Dorobăț s-a ales și cu interdicția de a mai ocupa funcții publice.

Astfel, instanța a revenit la sentința instanței de fond.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a fost condamnată definitiv într-un dosar de luare de mită la trei ani de închisoare cu suspendare.