Care sunt prioritățile lui Eduard Novak? Proiectele ministrului vizează doar obiective din următoarele județe

Potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului, proiectele lui Eduard Novak vizează doar obiective din județele Covasna, Harghita, Mureș și Alba.

Așadar, pe pagina respectivă, la capitolul „proiecte legslative aflate în dezbatere publică”, pot fi regăsite următoarele proiecte:

„Proiect de hotărâre de Guvern privind comasarea, actualizarea valorii de inventar, datelor tehnice și adresei unor imobile aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș cuprinse în Anexa nr.30 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, și transmiterea unor imobile în domeniul public al orașului Sovata, județul Mureș. Mai exact, Taberele Sovata I și Sovata II vor trece în domeniul public al orașului Sovata al cărui primar este Fülöp László Zsolt.”

O altă mențiune vizează o „HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Clubul Sportiv ”Mureșul” Târgu Mureș, precum și declararea lui ca bun de interes național. Aici este vorba despre investiția nefinalizată Patinoar artificial acoperit”.

Ce hotărâri mai sunt menționate?

De asemenea, mai pot fi găsite și următoarele hotărâri:

  • „HOTĂRÂRE privind înființarea privind înființarea Sport Club Odorheiul Secuiesc în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. În acest caz este evidentă centralizarea pentru suportarea cheltuielilor din bugetul MTS.”
  • „HOTĂRÂRE privind transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna, în domeniul public al Municipiului Sfântu Gheorghe, Județul Covasna. Complexul sportiv din Sfântu Gheorghe și sediul administrativ al acestuia trec în administrarea municipalității. Primarul din Sfântu Gheorghe este Antal Arpad.”
  • „HOTĂRÂRE privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unui imobil aflat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi demolării. Tabăra „Miercurea Ciuc” din orașul Vlăhița, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi demolată. Primar în Vlăhița este Csaba Lőrincz.”

Ma mult, la capitolul „proiecte legslative aflate în dezbatere publică” poate fi găsit și anunțul pentru deschiderea procesului de dezbatere publică pentru Legea decentralizării.

Amintim că ministrul Sportului a vorbit de multe ori despre decentralizarea bazelor sportive. Totuși, acesta înființează Sport Club Odorheiul Secuiesc în subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, pentru a îi asigura finanțarea.