Există o mulțime de piste de aterizare spectaculoase, dar adesea cele mai cunoscute se află în destinații îndepărtate. În plus, contează și ce poți vedea cât timp ești în avion, survolând locul în care urmează să aterizezi.

CNN Travel a făcut un top al celor mai spectaculoase aeroporturi

CNN Travel a făcut un top al celor mai spectaculoase aeroporturi, din cele mai cunoscute metropole ale lumii.

Rio de Janeiro

Susținut de munți luxurianți și mărginit de plaje de nisip și de Oceanul Atlantic, Rio de Janeiro are cele mai frumoase peisaje din lume.

În timp ce zborurile internaționale aterizează pe Aeroportul Internațional Galeão, în afara centrului orașului, Santos Dumont, aeroportul mai mic al orașului, deservește multe destinații interne (inclusiv zboruri de transfer către São Paulo).

Se află chiar în Golful Guanabara, oferind o panoramă incredibilă asupra orașului brazilian.

Malé (VIA)

Te poți aștepta la o abordare spectaculoasă a Maldivelor; și exact asta obțineți aici pe Aeroportul Internațional Velana, în largul Malé, pe insula Hulhulé.

Când a fost construită pentru prima dată, în anii 1960, avea o pistă realizată din șipci de oțel; în zilele noastre are o pistă de asfalt, deși nu există nimic standard în ceea ce privește priveliștile de deasupra Oceanului Indian, presărat cu atoli, pe măsură ce intri pe uscat.

Veneția

Din aer, Veneția arată ca un pește, înotând spre continent cu coada batând spre Marea Adriatică. Nu vezi asta de la sol, dar o poți face înainte de a ateriza pe aeroportul Marco Polo, la nord de centrul orașului, pe continent.

Așezați-vă în dreapta avionului și veți vedea orașul desfășurându-se în toată splendoarea sa, de la insula Lido până la acoperișurile de teracotă, de la clopotnițele îndesate și până la Canal Grande. În ultimele secunde ale zborului, veți vedea insulele Burano și Torcello, înainte de a ateriza în mijlocul mlaștinilor sărate din laguna de nord.

Cape Town

Cape Town este un alt mediu uimitor – cu o pistă de aterizare spectaculoasă.

Așezați-vă pe partea dreaptă a avionului și, dacă vă apropiați de nord-vest, ar trebui să zburați pe lângă Table Mountain, ieșind deasupra norilor.

De asemenea, s-ar putea să vedeți Simon’s Town din peninsula Cape sau să zburați direct peste ocean.

avion avioane aeroport zboruri
SURSA FOTO: Pexels – Brett Sayles

San Francisco

Cu amestecul său de coastă și dealuri, San Francisco este la fel de impresionant ca acele aeroporturi din Cape Town și Rio.

La decolare, partea stângă vă poate oferi adesea vederi ale orașului și ale podului Golden Gate înainte de a vă orienta spre est. La aterizare, aveți priveliști ale apei – cu privire la ocean la stânga și la zona golfului, în dreapta.

Genova

Există puține modalități de a face o intrare perfectă în Mediterană așa cum este o aterizare pe aeroportul din Genova, a cărui pistă este o peninsulă de pământ din Marea Ligurică, chiar în afara centrului orașului.

Londra Heathrow

Veți avea vedere superbă asupra râului Tamisa pe acest traseu către Londra Heathrow. Aeroportul Heathrow se află în afara centrului Londrei, dar dacă zburați pe partea din dreapta, veți avea o vedere panoramică a capitalei Marii Britanii. Veți zări Tamisa, pe lângă Greenwich și Canary Wharf, peste London Bridge și catedrala St Paul’s și, în sfârșit, pe lângă Palatul Buckingham și parcurile regale care îl înconjoară.

Innsbruck

Trebuie să treci peste munții din jur pentru a ateriza la Innsbruck. Principalul aeroport din regiunea Tirol din Austria este înconjurat de munți din toate părțile.

Poate fi o aterizare spectaculoasă – mai ales iarna, când aceiași munți sunt acoperiți de zăpadă. Oricare parte este spectaculoasă, deși munții din stânga, presărați cu sate, sunt mai interesanți de privit.

Hong Kong

Aeroportul Internațional Hong Kong (cunoscut sub numele de Chep Lak Kok) este construit pe un teren din Marea Chinei de Sud, așa că știți deja că va fi o altă aterizare grozavă.

Vizibilitatea nu este foarte bună, dar veți avea vederi superbe asupra Mării Chinei de Sud și a insulelor sale pe măsură ce ajungeți sub nivelul norilor. Veți trece peste nave container, bărci de pescuit și câteva sate, înainte de a survola aproape de insula Lantau (de obicei pe dreapta) și a ajunge pe pistă.