Antoine Bernheim, fostul bancher al grupului Lazard si presedinte al Generali, nu se afla la prima lui criza economica. Timp de 40 de ani s-a confruntat si cu situatiile economice dificile din trecut.

„Traim intr-o epoca revolutionara unde guvernele de dreapta aplica o politica de stanga, nationalizand, de exemplu institutiile de credit. Este dificil sa-ti mai dai seama care este dreapta si care e stanga. In orice caz, interventiile statului sunt necesare”, spune presedintele Generali.

In plus, bancherul considera ca cea mai grava eroare a bancilor nu este aceea de a fi investit in fonduri speculative ci aceea de a fi acordat imprumuturi fara sa se asigure ca cei imprumutati au si capacitatea de a inapoia banii.

Din acest motiv, principalul obiectiv pe care ar trebui sa-l aiba summitul G20 din aprilie, spune acesta, ar fi sa creeze un sistem prin care sa se poata asigura ca veniturile celui care solicita un credit sunt îi permit sa acopere in mod optim cheltuielile de rambursare. 

In ceea ce priveste iesirea din criza, bancherul in varsta de 84 de ani spune:  „Nu vad de ce aceasta criza este considerata ca fiind ingrijoratoare. Multi analisti au vorbit de o situatie extrem de grava, ceea ce nu a facut altceva decat sa demoralizeze investitorii, in timp ce pentru a rezolva situatia, trebuie redata speranta”.