Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a vorbit despre o posibilă carantinare a Capitalei, în cazul în care se constată o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 şi implicit a ratei de infectare. Aceasta a spus că în această situație este posibil să se ajungă la o carantinare şi în Bucureşti, transmite news.ro.

„Deocamdată nu avem acei indici care să ne susţină aceste lucruri, dar dacă lucrurile continuă şi se constată în continuare o creştere, la fel cum o vedem în ultimele zile, nu foarte multe, posibil să se ajungă acolo. E de văzut”, a declarat Andreea Moldovan, la Digi24, duminică seara.

Lucrurile ar putea degenera dacă măsurile sunt relaxate prea mult

În acest context, secretarul de stat din Sănătate a făcut apel la respectarea restricţiilor şi a punctat că a fost bine acolo unde au fost restricţii. Andreea Moldovan precizează că dacă ne bucurăm de prea multă libertate lucrurile degenerează.

„Dacă noi toţi, la nivel de ţară, de populaţie, realizăm că este o problemă care încet-încet creşte şi ne redresăm, avem şanse să nu ajungem la acest scenariu”

„Tot ceea ce s-a făcut în această pandemie a fost un acordeon şi la noi şi în alte ţări, în sensul în care s-au restricţionat nişte măsuri, a fost bine, a scăzut numărul de cazuri, după care relaxăm, vedem. Dacă suntem cu toţii conştiincioşi, avem rezultate bune, dacă iarăşi suntem prea relaxaţi şi ne bucurăm de prea multă libertate, vedem că lucrurile degenerează”, a afirmat Andreea Moldovan.

În prezent, rata de infectare cu COVID-19 din Capitală este de 3,19 cazuri la o mie de locuitori, Bucureștiul fiind astfel în scenariul roșu.