Drogurile confiscate cântăresc în total 423 de kilograme și 222 de grame. Conform analizelor preliminare este o heroină de o puritate foarte ridicată, de aproape 70%. Prețul ei este estimat la 63,48 de milioane de leva', echivalentul a circa 32,5 milioane de euro, a declarat duminică directorul vămilor bulgare, Gheorghi Kostov.

'Este cea mai mare cantitate de droguri capturată vreodată în Bulgaria dintr-un singur mijloc de transport', a subliniat la rândul său procurorul general al Bulgariei, Sotir Țațarov.

Camionul transporta materiale de construcție pentru o societate de produse alimentare din Olanda, iar drogurile erau ambalate în circa 400 de pachete care au fost disimulate printre aceste materiale. Șoferul camionului și proprietarul unui depozit unde s-a efectuat încărcarea vehiculului au fost arestați.

Potrivit unui responsabil din Ministerul bulgar de Interne, drogurile au fost aduse din Iran prin Turcia de către un șofer de tir iranian. Considerând că un tir iranian ar putea stârni mai multe suspiciuni la trecerea granițelor europene, traficanții au ales ca în Bulgaria să mute drogurile într-un alt vehicul.

Pe data de 24 aprilie, autoritățile bulgare au confiscat alte 214 kilograme de heroină la un punct de frontieră cu Turcia, drogurile fiind descoperite într-un camion iranian care se îndrepta tot către Olanda.