"Este evident că unele programe europene sunt folosite pentru a întări administraţia locală şi autoritatea lui Dragnea. Nu pentru creşterea nivelului de trăi, pentru dezvoltarea infrastructurii, ci pentru a menţine partidul coeziv. Şi atunci ce facem, aruncăm miliardele care vin de la UE pe Apa Sâmbetei?" – a spus Pîrvulescu.

Acesta a făcut o comparaţie între realitatea anului 2000 (când de asemenea PSD a câştigat puterea) şi cea de acum.

"Politicienii, mulţi dintre ei, s-au schimbat, dar interesele au rămas aceleaşi. PSD-ul, cel mai mare partid, a învăţat ceva: că în opoziţie, baza sunt aleşii locali, astfel că şi-a întărit foarte bine structurile în teriotriu. Dar aleşii locali nu pot face politică naţională", a arătat specialistul în ştiinţe politice.

"PSD-ul totdeauna împarte resurse, măcar la nivel judeţean. Dar PSD-ul din 2000 gândea politici naţionale, iar PSD-ul din 2017 gândeşte în termeni de grup, de clanuri locale", a completat Pîrvulescu.

Cât va rezista noul guvern, dacă va fi învestit de Parlament?

"Mă îndoiesc că Guvernul Tudose este unul de durata", a spus politologul. El crede că atât lipsa de obedienţă în faţa lui Liviu Dragnea, cât şi politicile bugetare defectuoase pot da jos acest guvern.