Nicolae Ciucă nu se dă înapoi de la o eventuală candidatură

Nicolae Ciucă se ferește să discute, pentru moment, despre o eventuală candidatură a sa la preşedinţia României. El a spus că în acest moment, prioritatea sa este stabilitatea guvernării. El a detaliat că abia la momentul oportun, dacă va fi cazul, își va asuma această candidatură.

Ciucă declară că nu va ezita să se implice într-o eventuală candidatură pentru funcţia supremă în stat. El subliniază că nu poate să solicite partidului să se mobilizeze pentru alegeri și să rămână pasiv în timp ce el însuși stă deoparte.

”Am să vă răspund direct: în atribuţiile funcţiei preşedintelui Partidului Naţional Liberal este şi această prevedere de a-şi asuma candidatura la care, împreună cu partidul, se va decide. Eu nu pot să mă duc în faţa Partidului Naţional Liberal şi să le solicit să se mobilizeze, să îi îndemn la tot ceea ce înseamnă competiţia electorală pentru acest an şi să stau deoparte şi să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Antena 3.

Nu e momentul potrivit să-și anunțe candidatura

Ciucă a subliniat că nu se ”dă înapoi” de la o eventuală candidatură. Liberalul a afirmat că nu este cel mai nimerit moment pentru o candidatură. Și că nimeni din partid nu și-a anunțat intenția în acest sens. El a precizat că atunci când va veni momentul potrivit, va lua o decizie în ceea ce privește candidatura.

”În momentul de faţă, sigur, nu este momentul, nu şi-a anunţat nimeni candidatura, nu este momentul pentru o astfel de candidatură. Am menţionat şi susţin că, în acest moment, prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care, iacătă, sunt cât se poate de evidente şi sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face. Cert este că, în momentul de faţă, împreună cu Partidul Naţional Liberal şi împreună cu activul de partid, vom decide şi acest demers de la care, pentru că m-aţi întrebat direct, vă răspund la fel de direct, nu mă dau înapoi”, a adăugat Ciucă.

Președintele Senatului a anunțat luni că problema legată de comasarea alegerilor va fi discutată atât în cadrul partidului, cât și în coaliție. Ciucă a subliniat că orice decizie va fi luată în mod asumat și transparent. În cadrul ședinței coaliției, se vor discuta inițiative legislative pentru noua sesiune parlamentară. Și probleme guvernamentale, cu posibilitatea de a analiza și alte chestiuni considerate mai puțin urgente. Liderul PNL a menționat că se va consulta cu grupurile parlamentare și că decizia finală va fi luată după o analiză aprofundată.