Alegerile prezidenţiale se apropie cu paşi repezi şi, ca la orice eveniment important, este un bun prilej pentru casele de pariuri să măsoare şansele candidaţilor. O casă de jocuri de noroc a anunţat deja care sunt cotele celor zece principali pretendenţi la funcţia supremă în stat.

Cea mai mare şansă de câştig şi, implicit, cea mai mică cotă o are actualul preşedinte, Klaus Iohannis: 1,28. Pariorii cred că şeful statului are şanse foarte mari să câştige în noiembrie cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Iohannis este urmat de preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna. Ambii au cota de 6. Urmează candidatul susţinut de ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu, cu cota 20.

Pariorii le dau şanse şi mai mici lui Theodor Paleologu, candidatul PMP, şi lui Alexandru Cumpănaşu, ambii cu cota 100. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, are cota 250. Ramona Bruynseels, candidatul Partidului Umanist. are o cotă de 700 pentru a ajunge preşedintele României. Cele mai mici şanse la pariuri să câştige cursa pentru fololiul de la Cotroceni, o şansă la o mie, sunt în dreptul lui Cătălin Ivan şi Viorel Cataramă, amândoi cu o cotă de 1000, scrie digi24.ro.

Cu cât cota la pariuri este mai mică cu atât înseamnă că respectivul are șanse mai mari să câștige. Dacă cineva pariază pe un candidat cu cotă mare – deci considerat cu șanse mici de câștig – , iar respectivul prezidențiabil produce surpriza și câștigă, pariorul va câștiga mai mult: cât a pariat înmulțit cu cota candidatului.