Concret, de la 15 iunie, sălile de fitness și de culturism ar putea să își deschidă din nou ușile pentru clienți.

Anunțul a venit chiar de la președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, cel care a mai spus că este nevoie să se respecte mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Ce spune acesta

„Părerea mea personală, nu are legătură cu ceea ce transmit autorităţile, este că e posibil ca după 15 iunie să fie deschise aceste săli. A fost un grup de oameni de afaceri care au mai multe săli, dar şi individuali, am înţeles că vor să se constituie în asociaţie sau patronat. Cert este că găsim deschidere şi vrem să facem un lucru bun împreună”, a declarat Toncean.

Ce măsuri trebuie respectate

„Bineînţeles că va fi nevoie şi de respectarea unor restricţii necesare. Spre exemplu, neutilizarea aparatelor de aer condiţionat în săli, pentru că geamurile rămân închise, expectoraţiile, saliva se depune pe aparate şi nu ai timpul fizic să le dezinfectezi. Din punctul meu de vedere, obligatoriu ar fi şi dezinfectarea tuturor aparatelor după fiecare utilizare. Chiar reprezentanţii sălilor au făcut această propunere”, a spus preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness.