Ludovic Orban consideră că nu există prognoze garantate sută la sută ci doar ipoteze. Premierul este sigur însă că revenirea nu se va produce brusc dar se va produce la un moment dat, treptat în funcție de evoluția epidemiei. În același timp, după ce lucrurile reintra oarecum în normalitate vor exista în continuare măsuri de protecție.

„Știu că românii vor fi responsabili, că vor respecta ce am spus, am încredere că prin acest comportament corect, vom reuși să prevenim răspândirea epidemiei.

Probabil între 1 și 5 mai va exista vârful epidemiei. După aceea se va reduce numărul de îmbolnăviri. Va trebui în continuare însă să respectăm regulile și după aceea. Toate deciziile le vom lua în funcție de evoluția epidemiei.

Nu există prognoze de sută la sută. Sunt prognoze bazate pe ipoteze, dar pe de altă parte nu sunt sigure sută la sută. Cu siguranță revenim la normalitate. Nu cred că se va putea produce dintr-o dată. Va fi gradual. De asemnea, pregătim un set de măsuri de protecție, după revenirea la normalitate.

Vom deschide acele activități unde riscul va fi mic. Nu cred că vom putea da drumul la toate activitățile economice. pregătim și un set de măsuri economice care să ajute economia să repornească”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.