Oamenii apelează la ghicitoare pentru a afla când va muri Vladimir Putin

„Când va muri Vladimir Putin?” și „Când se va termina războiul din Ucraina?” sunt întrebările pe care oamenii le adresează ghicitoarelor. În contextul în care analiştii militari nu pot prezice deznodământul războiul din Ucraina, care durează de aproape doi ani, cetățenii ucraineni apelează, acum, la astrologi, vrăjitori şi ghicitoare pentru a afla viitorul.

De exemplu, unele persoane îi adresează întrebări vrăjitorului ucrainean Roman Zavîdovskii.

„Vă asigur că războiul total se va termina în 2024”, le spune el oamenilor prin intermediul rețelelor sociale.

„Victoria este deja pe drum, dar trebuie să înţelegeţi că ea nu va fi obţinută într-o singură zi”, prevestește magicianul ucrainean Serghei Kobzar, la rândul său.

Explicațiile psihologilor

Potrivit Lidiei Smola, psiholog şi expert politic, persoanele care pretind că pot vedea viitorul le oferă oamenilor „răspunsuri simple la întrebări foarte dificile”. În ciuda acestui fapt, speranţele false clădite pe „viziunile lor” „duc la o depresie încă şi mai profundă atunci când nu se concretizează”.

„Oamenii nu ştiu dacă ruşii vor trimite din nou (drone cu explozibili) Shahed mâine, dacă vor exista bombardamente… Nimeni nu poate să le spună când se va termina războiul. Şi această incertitudine, insuportabilă pentru oameni, îi face să caute alinare. Iar pentru unii, horoscoapele şi previziunile devin o formă de sprijin”, a explicat ea, potrivit agenției de presă AFP.

Rusia este gata să reia negocierile de pace cu Ucraina, cu o singură condiție

Momentan, nu se știe sigur când se va încheia războiul din Ucraina. Nu se știe nici când va muri președintele Rusiei sau dacă decesul său va readuce pacea în țara vecină. Un lucru este cert, însă, negocierile de pace ar putea restabili liniștea în Europa de Est.

Vă amintim că, luna trecută, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat personal că va aproba reluarea negocierilor de pace dintre Moscova și Kiev, dacă va fi anulat decretul președintelui Ucrainei privind interzicerea negocierilor de pace.

„Dacă partea ucraineană dorește un proces de negociere real, este necesar să o facă nu prin niște «gesturi teatrale», ci primul lucru care trebuie făcut este anularea decretului președintelui ucrainean de interzicere a negocierilor”, a spus el, potrivit agenției de presă TASS.

Declarația sa a fost făcută după ce a salutat „succesul” „Noilor Drumuri ale Mătăsii”. „Noile Drumuri ale Mătăsii” este un proiect de infrastructură promovat de Guvernul de la Beijing în aproximativ o sută de state. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost invitatul de onoare din acest an. La marele eveniment au participat reprezentanţii a circa 130 de țări, în special din Sudul Global.