''Premierul Trudeau a recomandat puternic ca acordul să fie aplicat în mod provizoriu, cât mai curând posibil, pentru ca avantajele acestuia să se poată concretiza'' pentru toţi partenerii implicaţi, potrivit unui rezumat al convorbirii telefonice dintre cei doi lideri. 

Votat de legislativul canadian şi de Parlamentul European, CETA ar putea intra în vigoare în curând, chiar dacă nu toate ţările membre ale UE nu l-au ratificat încă. Trudeau şi Juncker au discutat despre ''viitoarele etape'' pentru punerea în aplicare a CETA. 

Luni, un diplomat european sub acoperirea anonimatului estima că intrarea în vigoare a acordului este ''o chestiune de săptămâni''. Trudeau a justificat aplicarea provizorie rapidă a CETA prin rolul pe care îl va avea acordul în ce priveşte îndeosebi creşterea locurilor de muncă şi întărirea relaţiilor economice dintre UE şi Canada. 

Potrivit sursei, Juncker şi Trudeau împărtăşesc ''acelaşi entuziasm în privinţa CETA'', considerat ''un acord de liber-schimb progresist''

AGERPRES