Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că echipa Chinei s-a retras din play-off-ul Grupei Mondiale I a Cupei Davis şi nu va mai juca astfel meciul cu România, programat să se desfăşoare în perioada 6-7 martie 2020, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis.

Întâlnirea România – China, programată la Piatra Neamţ, nu se va mai disputa din cauza faptului că echipa Chinei nu poate părăsi ţara din cauza epidemiei de coronavirus. În consecinţă, naţionala României de tenis masculin s-a calificat în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Următorul meci al României va avea loc în luna septembrie a acestui an, adversara ţării noastre urmând a fi cunoscută după disputarea meciurilor din calificările Cupei Davis şi din Play-off-ul Grupei Mondiale I, din 6-7 martie 2020, scrie Agerpres.

Care este situaţia la Fed Cup

Între timp, fetele de la echipa naţională vor juca în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială din Fed Cup pe 17 şi 18 aprilie, pe teren propriu, împotriva Italiei. Cele două reprezentative s-au întâlnit de trei ori până în prezent, Italia conducând cu 2-1.

Reamintim că România a pierdut calificarea la Fed Cup Finals, după ce a fost învinsă cu 2-3 de Rusia la Cluj-Napoca. Dintre fetele prezente la aceste meciuri, doar Ana Bogdan era prezentă în Top 100 WTA la simplu.