Dacă Washingtonul ar pune în paranteze sau ar tăia asistenţa sa militară către Egipt, ‘ar fi un semnal prost şi ar afecta armata un anumit timp’, a declarat şeful interimar al guvernului egiptean, Hazem Beblawi, într-un interviu la televiziunea americană ABC News.

Dar "să nu uităm că Egiptul a trăit cu sprijinul militar al Rusiei şi am supravieţuit. Deci nu ar fi sfârşitul lumii, iar noi putem trăi în circumstanţe diferite", a avertizat el.

Egiptul este de decenii un aliat al Statelor Unite care îi plătesc anual 1,3 miliarde de dolari în ajutor militar şi 250 milioane de dolari asistenţă economică.

Aceste declaraţii intervin în plină campanie de lobby a unor parlamentari şi ONG-uri din Statele Unite pentru ca administraţia lui Barack Obama să-şi suspende ajutorul către autorităţile egiptene din cauza represiunii sângeroase a manifestaţiilor susţinătorilor fostului preşedinte destituit de armată, Mohamed Morsi.
Guvernul SUA a dezminţit în mod oficial marţi că a suspendat această asistenţă, dar preşedintele Obama s-a întâlnit cu echipa sa de securitate naţională pentru a discuta despre consecinţele tulburărilor civile ce au făcut 900 de morţi într-o săptămână.
Sursa: Agerpres