Producatorul Cadbury Schweppes a pledat vinovat la acuzatiile aduse de Consiliul Local al orasului Birmingham, recunoscand ca a vandut ciocolata considerata nesigura pentru consum in Marea Britanie si Irlanda in 2006, informeaza Associated Press. Compania risca o amenda cu o valoare nelimitata. Compania este acuzata ca nu a anuntat autoritatile dupa ce a gasit indicii cum ca o parte din ciocolata sa ar fi infestata cu salmonella.

Potrivit companiei, virusul a fost descoperit in ianuarie 2006 la fabrica sa din Marlbrook. Cadbury a recunoscut problema in luna iunie a aceluiasi an si a retras peste un milion de produse care ar fi putut fi infectate. Costurile acestei retrageri au depasit 59 de milioane de dolari. Referitor la acest incident, reprezentatii companiei au declarat ca au gresit cand nu au raportat aparitia virusului la fabrica din Marlbrook, dar ca nu au crezut ca pun in pericol sanatatea cuiva.

Dupa mai multe luni de investigatii, Consiliul Local din Birmingham s-a decis sa dea in judecata Cadbury pentru ca nu a raportat imediat decoperirea virusului in fabrica sa, incalcand regulile de igiena.

Sursa: AP 15 Iunie 2007 

Te-ar putea interesa și: