Una dintre cele mai atractive obiective turistice din munții Bucegi, cabana Babele, a fost scoasă la vânzare. Suma pentru care a fost propusă de vânzare este, de-a dreptul, uriașă. Însă, cel care își va dori să achiziționeze întregul complex turistic, va avea parte de o priveliște uimitoare, iar condițiile vor fi pe măsură.

Cabana Babele este alegerea perfectă pentru cei care își doresc să petreacă timpul în liniștite, departe de agitația și gălăgia marilor orașe. Amatorii de munte vor rămâne plăcut surprinși de atmosfera cabanei, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea prezenta un interes pentru oamenii de afaceri, întrucât este o afacere destul de profitabilă.

Pentru ce sumă a fost scoasă la vânzare cabana Babele

Anunțul potrivit căruia cabana Babele a fost scoasă la vânzare a fost publicat pe internet încă din luna iulie 2022. Cabana se află în masivul Bucegi, iar denumirea acesteia vine de la monumentul istoric omonim. Prețul care se cere pentru vânzarea imobilul este de aproximativ 1.150.000 de euro.

În anunțul publicat pe site-ul imobiliare.ro se precizează faptul că imobilul se află la o altitudine de 2.206 metri, fiind în apropiere de majoritatea obiectivelor turistice din regiune. Cabana pune la dispoziție toate dotările necesare, printre care se numără și un restaurant, apă curentă și încălzire cu gaze naturale.

Cabana Babele este o afacere de familie

„Cabana Babele reprezintă baza turistică centrală a munților Bucegi, aici încrucișându-se principalele drumuri. A fost construită în 1937 de către societatea turistică Asociația Drumeților din Munții Înalți ai României (A.D.M.I.R.) după proiectul arhitectului Octav Doicescu.

Capacitate: 108 locuri în camere cu 2 – 12 paturi, bufet și restaurant cu autoservire permanentă, lumină electrică de la rețeaua publică, toaletă și apă curentă, încălzire cu gaze naturale și calorifere”, se precizează în anunțul de vânzare publicat pe internet în luna iulie.

Cabana Babele este, la momentul de față, o afacere de familie, pe care Elena Caramalău o administrează. Din anul 1983, până în 2009 și soțul acesteia, Lică, s-a ocupat de gestionarea imobilului, doar că acesta a decedat între timp. Fiicele celor doi soți au hotărât să vândă unitatea turistică, însă motivul nu este cunoscut încă.