Piaţa autohtonă de capital a început anul cu o uşoară creştere, în jur de un procent pentru BET şi BET-C şi ceva mai mult de două procente pentru BET-FI, în ton cu evoluţia marilor burse europene.

Indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, BET, a crescut cu 1,29%, dintre cele 10 titluri care îl compun cea mai bună evoluţie având-o acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC),  de plus 2,54 la sută, la polul opus fiind titlurile Transelectrica (TEL), cu o scădere de 3,70 la sută.

În ceea ce priveşte indicele compozit BET-C, creşterea a fost de aproape un procent, respectiv 0,98%, cu un maxim de 15% înregistrat de către titlurile Altur (ALT) şi o scădere de 9,09% a cotaţiilor Uztel (UZT).

BET-FI, indice care monitorizează evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare, a crescut cu 2,35%, cu un maxim de 2,82% înregistrat de SIF 4 (Muntenia) şi un minim de plus 1,75% în cazul SIF 2 (Moldova).

Evoluţia Bursei de la Bucureşti se înscrie în evoluţiile pieţelor internaţionale de capital, în special a celor europene unde indicii principalelor burse au înregistrat creşteri în jur de un procent (Londra şi Frankfurt), respectiv 1,4 la Paris.