Bulgaria negociază deschiderea unei fabrici auto pe teritoriul său, a anunţat Agenţia de promovare a investiţiilor, InvestBulgaria, transmite Novinite. „Discutăm cu un producător auto german important posibilitatea construirii unei fabrici de asamblare în Bulgaria", a afirmat Stamen Yanev, şeful InvestBulgaria, într-un interviu acordat publicaţiei bulgare 24 Chasa. Acesta a refuzat să numească producătorul auto, din cauza acordului de confidenţialitate semnat de reprezentanţii Bulgariei. 

"Dacă nu reuşim să atragem investitori din sectorul auto în următorii doi-trei ani, vom pierde aceste oportunităţi", a explicat Yanev. El a adăugat că se negociază cu o firmă din SUA crearea unui centru de cercetare şi dezvoltare pentru industria auto, care ar putea atrage investiţii de 30 de milioane de leva. 

În acest moment, nici un producător auto important nu operează în Bulgaria. Grupul chinez Great Wall a produs câteva modele în această ţară, dar a suspendat producţia în ianuarie. InvestBulgaria discută şi cu o firmă din China posibilitatea producerii unor trenuri de mare viteză, a declarat Stamen Yanev.

Citește și

Ministrul Economiei: România stă mai prost decât ţările vecine la atragerea de investiţii străine
Inventatorii de legende