Se pare că, din aceste motive, noua conducere a Ministerului bulgar al Economiei şi Turismului a renunţat la noul logo şi va miza pe cel vechi. Ministerul organizează o licitaţie publică pentru promovarea turismului bulgăresc în Germania, Rusia, România, Ucraina, Polonia şi Suedia. Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 3 milioane de euro.
Bulgaria va încerca să atragă germani între 35 şi 55 de ani, familii cu copii, cu venituri medii care să-şi petreacă vacanţele de vară pe teritoriul ei. Alt grup ţintă sunt germanii de peste 55 de ani cu venituri bune, precum şi manageri de între 30 şi 50 de ani cu venituri peste medie, interesaţi în special de evenimente culturale, shopping şi viaţa de noapte. În jur de 15,9% dintre germani află despre staţiunile bulgăreşti de pe internet, 12,8% se informează din cataloage şi broşuri, iar 12,5% de la televiziune. Numai 2% află despre Bulgaria din bilborduri şi panouri publicitare.
Bulgaria va încerca să atragă şi turişti din Rusia, între 20 şi 50 de ani, cu venituri medii şi mari şi cu studii superioare. Ţara este cunoscută pe piaţa din Rusia: 34% dintre turiştii potenţiali afirmă că în ultimul an au văzut materiale publicitare despre Bulgaria. În acelaşi timp, Bulgaria provoacă şi reacţii negative printre ruşi. Un număr mic de respondenţi s-au plâns de drumurile proaste din Bulgaria, iar unii au fost nemulţumiţi şi de bucătăria şi serviciile turistice.
Datele din România sunt şi ele interesante, scrie Sega. Bulgaria este cea mai preferată destinaţia pentru români, urmată de Ungaria şi Turcia. În jur de 90% dintre români susţin că le place logo-ul vechi al Bulgariei, iar 100% dintre cei întrebaţi consideră că acesta este caracteristic pentru ţară. Bulgaria este preferată şi de turiştii ucraineni, principala preocupare a acestora fiind regimul de vize.
Sursa: Agerpres