‘Bulgaria este determinată să-şi dezvolte relaţiile economice cu China, văzând China drept principalul partener în regiunea Asia-Pacific. Bulgaria vă poate oferi un acces uşor spre piaţa europeană’, le-a spus ea investitorilor chinezi prezenţi în sală.

Yaneva a enumerat care sunt avantajele investiţiilor din Bulgaria. ‘Avem porturi la Marea Neagră, la Dunăre, iar, mai departe, vecinii noştri îşi dezvoltă şi ei infrastructura de transport, aşa că putem fi un hub al transporturilor în regiune. Economia Bulgariei a înregistrat creştere, în pofida climatului economic de criză. Avem un deficit bugetar de sub 2% din PIB, iar capitalizarea bancară este peste media europeană. Standard & Poor’s a modificat recent ratingul ţării, previzionând stabilitate’, a adăugat oficialul bulgar.

Ea a amintit că Bulgaria a păstrat cota unică de impozitare de 10%, în pofida crizei economice.

‘Am majorat exporturile, care au fost principalul motor al creşterii economice. Regimul de taxare, plus faptul că suntem deschişi să acordăm ajutoare de stat fac din Bulgaria un partener bun în regiune’, a mai transmis Yaneva.
Potrivit acesteia, valoarea schimburilor comerciale ale ţării sale cu China se ridică la cinci miliarde de euro.

‘Suntem gata să primim investitorii chinezi în sectoarele economiei noastre: în transporturi, în energie, în energie verde etc. Vom susţine activităţile voastre şi vom încuraja toate iniţiativele’, a subliniat ministrul bulgar.
Sursa: Agerpres