În primele opt luni din acest an, turiştii străini au cheltuit în Bulgaria 5,2 miliarde de leva, cu aproape 11% mai mult decât în perioada similară din 2016, conform Agerpres.

"În perioada ianuarie – septembrie 2017, au vizitat Bulgaria aproximativ 7,5 milioane de turişti străini, o creştere cu 8% faţă de primele nouă luni din 2016", a explicat Nikolina Angelkova. 

Angajarea de forţă de muncă ieftină din Ucraina, Moldova şi Belarus este o soluţie pe termen scurt pentru rezolvarea problemei deficitului de personal în industria turismului. Singura opţiune pe termen lung vizează legătura directă dintre necesităţile de afaceri şi educaţie, susţine Angelkova. 

Conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (NSI), peste 10,6 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut Bulgaria, în creştere cu 24,3% faţă de 2008. 

Cei mai mulţi vizitatori străini au provenit din Germania (586.794, care au petrecut în medie 6,5 nopţi în Bulgaria) şi Rusia (538.348, cu 7,3 nopţi). Pe locul trei se află Macedonia, urmată de Turcia, România şi Serbia. 

Destinaţiile preferate ale bulgarilor care au călătorit anul trecut peste hotare au fost Grecia, Turcia, Macedonia, Serbia, şi România.