Oficialul a declarat că, după ce România a descoperit recent circa 40 miliarde de metri cubi de gaze naturale în mare, lângă graniţa cu Bulgaria, este foarte posibil ca şi în apele bulgăreşti să fie descoperite asemenea cantităţi. Cinci mari companii internaţionale au cumpărat actele pentru participarea la licitaţie pentru concesionarea blocului Khan Asparuh, situat în Marea Neagră.

Bulgaria lucrează intens pentru conectarea reţelei sale de distribuţie a gazelor naturale cu cele ale statelor vecine: Grecia, România, Turcia şi Serbia, a subliniat ministrul. El a adăugat că cele mai avansate sunt lucrările în ceea ce priveşte interconexiunea cu România, care va trebui să devină exploatabilă anul viitor.

Referindu-se la proiectul gazoductului South Stream, ministrul bulgar a declarat că acesta este în interesul Bulgariei pentru că va aduce ţării venituri suplimentare, dar că sunt încă în discuţie chestiuni privind contribuţia bulgară. El a precizat că Sofia nu va semna decizia finală referitoare la acest proiect cu orice preţ.
Sursa: Agerpres