Aceştia spun că secretarele şi contabilii din sistemul de învăţământ ar trebui să beneficieze de un spor de 10 procente din salariul brut, întrucât lucrează în condiţii de stres. Nemulţumiri sunt însă şi în rândul bucătăreselor din sistemul preşcolar, care se plâng că le-au scăzut salariile chiar şi cu 1.000 de lei.

Profesori afiliaţi Federaţiei Spiru Haret, dar şi reprezentanţi ai personalului nedidactic şi auxiliar vor purta banderole în şcoli, în semn de protest faţă de inechităţile generate de lipsa sporurilor şi de grila de salarizare.

„Toţi colegii noştri vor purta o banderolă tricoloră, personal didactic de predare, auxiliar, nedidactic şi chiar de conducere vor purta o banderolă tricoloră până când se rezolvă aceste probleme. Avem un porgram de salarizare. Este foarte prost, suportă zeci de modificări care vin de pe o zi pe alta. Este imposibil pentru secretare sau contabile să facă faţă acestei avalanşe de rectificări. Au ridicat problema aplicaţiei forexedu, este o aplicaţie unde trebuie să introducă toate datele legate de execuţie bugetară, partea proastă e că, în fiecare lună, când trebuie să introducă datele respective. Acest lucru nu se poate întâmpla decât după 2-3 dimineaţa. Când 3.000 de persoane intră simultan în momentul acela aplicaţia se blochează”, spune Marius Nistor, presedinte FSE, la Digi 24.

În replică, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că se va ţine cont de cererile sindicatelor şi că va căuta o soluţie pentru corectarea inegalităţilor.

 „Am discutat problemele, există o încercare de a le rezolva, nu putem de azi pe mâine. Avem o lege a salarizării, vedem cum o corectăm că sunt multe corecţii de făcut”, spune Ecaterina Andronescu.