"Ne vom apropia de limita idioţeniei extreme, dar nu o vom depăşi", a afirmat Buffett într-un interviu la CNBS, relatează mediafax.ro
Republicanii şi democraţii nu au reuşit să se pună de acord asupra bugetului anului fiscal 2014 care a început la 1 octombrie, astfel că activităţile instituţiilor federale sunt parţial oprite, cu circa 800.000 de angajaţi trimişti în şomaj tehnic.

Congresmenii trebuie să decidă până la 17 octombrie şi majorarea plafonului datoriilor, fiind posibil ca în caz contrar Statele Unite să intre în default, a avertizat administraţia Obama.

 "Dacă este depăşit cu o secundă termenul limită pentru plafonul datoriilor nu va o problemă. Dacă va trece un an, ar fi incredibil", a spus miliardarul.

Republicanii din Camera Reprezentanţilor au blocat bugetul în încercarea de a întârzia intrarea în vigoare a legii asigurilor de sănătate, Affordable Care Act, susţinută de Obama, strategie criticată de Buffett.

Investitorul, preşedinte şi director general al Berkshire Hathaway, a declarat anul trecut într-un interviu la televiziunea Bloomberg că Affordable Care Act este un pas în direcţia bună.

Sursa: mediafax.ro