Banca se va concentra pe asistența acordată municipalităților, companiilor de producție, de utilități și a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

În aceste momente dificile, BSTDB salută eforturile pe care statele noastre membre le depun pentru a împiedica răspândirea coronavirusului și a reduce impactul negativ pe care acesta îl are asupra vieților oamenilor, societăților și asupra activității economice. BSTDB se angajează să depună toate eforturile pentru a-și sprijini în continuare clienții și țările membre. Banca intenționează să își reorienteze finanțarea de aproximativ 900 de milioane EURO, planificată pentru noi operațiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele și industriile cele mai afectate în criza provocată de infecția COVID-19.

În condițiile actuale critice și a schimbărilor de percepție a pieței privind riscurile și lichiditatea, Banca va continua să ajute întreprinderile mici și mijlocii, cel mai vulnerabil segment de companii, și să ofere sprijinul de care țările membre și întreprinderile noastre au nevoie. Vom oferi asistență tehnică suplimentară clienților afectați pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, evaluări ale impactului asupra mediului etc. Banca se va concentra pe asistența acordată municipalităților, companiilor de producție, de utilități și a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.