Noua versiune a browser-ului de internet Mozilla Firefox va avea capacitatea de a observa site-urile care contin amenintari pentru utilizatori si ii va putea avertiza pe acestia daca acceseaza o astfel de pagina, informeaza Associated Press. Mozilla Firefox 3.0 va fi lansat pana la sfarsitul anului.

 

In prezent, tot mai multi hackeri au renuntat sa mai imprastie mesaje de tip spam prin intermediul e-mailului, si se concentreaza pe infectarea computerelor prin site-urile de internet. Numarul site-urilor care contin amenintari a crescut foarte repede in ultimele luni, de la 5.000 de noi site-uri pe zi in aprilie, la 30.000 de noi site-uri pe zi in iulie.

 

Noutatea este ca sistemul de avertizare inglobat in noua versiune de FireFox nu va fi unul clasic, cu optiunile “Ok” si “Cancel”, ci ar putea chiar sa nu permita incarcarea paginii infectate. In prezent, dezvoltatorii browser-ului se gandesc daca sa introduca o optiune prin care, utilizatorii dispusi sa se supuna riscului de a fi infectati, sa poata incarca cu amenintari paginile in FireFox 3.0.

 

Sursa: AP