Update! Reacția Senatorului

Senatorul constănțean Vergil Chițac dezminte că ar fi suspect de coronavirus, așa cum a prezentat informația, joi dimineață, Antena 3. Parlamentarul, care a fost declarat candidatul PNL pentru Primăria Constanța, susține că nu are simptome de coronavirus și că e vorba de o simplă răceală, dar că a solicitat un test, ca să înlăture orice suspiciune:

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a transmis Vergil Chițac, joi după-amiază, pe Facebook.

Informația s-a rostogolit de la liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care a anunţat că senatorul liberal Vergil Chiţac s-a autoizolat la domiciliu, după ce a aflat că un parlamentar din altă ţară, cu care a participat la o reuniune la Bruxelles, este suspect de coronavirus:

„Din informaţiile pe care le avem de la colegul nostru, lucrurile nu sunt de măsură să ne alarmeze. El a făcut ceea ce trebuie, întrucât s-a aflat că un coleg parlamentar din altă ţară a fost identificat ca fiind suspect de coronavirus. A făcut ceea ce trebuie, s-a autoizolat. Nu ştiu amănunte (dacă a intrat în contact cu acel parlamentar stăin – n.red.), m-am bucurat că lucrurile nu se confirmă. Nu am avut o discuţie foarte amplă. (…) Colegul nostru a luat decizia corectă după ce a aflat această veste”, a precizat Roman, citat de Agerpres.ro.

Știre inițială

Senatorul PNL Vergil Chițac, candidat la Primăria Constanța, este suspect de coronavirus, conform postului de televiziune Antena3. Se pare că acesta a fost plecat într-o delegație cu două persoane care la rândul lor sunt suspectate de coronavirus. Senatorul de Constanța a decis să se autoizoleze la domiciliu.

Coronavirus produce haos în țară

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate joi, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 49 persoane, conform datelor Institului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Grupul de Comunicare Strategică a confirmat până acum 48 de cazuri. Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Alertă de coronavirus în România

Conform Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării. Conform Digi 24, a doua persoană este un bărbat, tot contact indirect al celui care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt 21 de cazuri.

Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate  la domiciliu. Miercuri, au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România.