Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat cele trei noinalizări pentru instituțiile de forță. Predoiu a nominalizat-o pe Gabriela Scutea ca procuror general, pe Crin Bologa procuror șef al DNA și pe Georgiana Hosu, șefă la DIICOT.

Șefii de parchete, anunțați de ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat cele trei nominalizări pentru șefii de parchete din România. Predoiu l-a ales pe Crin Bologa pentru șefia DNA, deși se credea că Nistor Călin va fi nominalizatul, acesta fiind interimar după îndepărtatea Laurei Codruța Kovesi.

“Crin Bologa cunoaște bine DNA. A prezentat cele mai bune teme. A fost puternic și echilibrat. Lupta anticorupție va continua foarte bine. De aceea l-am ales”, a anunțat șeful de la Justiție.

Pentru șefia DIICOT a fost aleasă georgiana Hossu, cea care s-a ocupat de cazul Caracal. ” Georgiana Hossu stăpânește cel mai bine DIICOT. Cunoaște foarte bine problemele și activitatea DIICOT”, a spus Predoiu.

La Parchetul general, a fost aleasă Gabriela Scutea. “Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație. A demonstrat cunoaștere, viziune și sumstanță profesională. Interviurile sunt filmate, pot fi revăzute. Proiectul doamnei Scutea a fost cel mai complet. Cunoaște bine MCV și e foarte bine cunsocută la Bruxelles”, a anunțat Predoiu care a spus și ce se va întâmpla cu cele trei propuneri.

“Voi inainta propunerile către CSM Sectia de procurori pentru avizare. Le voi înainta mâine. Între 27 si 31 continuăm interviurile pentru celelalte posturi. Urmează etapa avizării și decizia președintelui României. Am ales candidații cu experiență și competență”, a mai spus Predoiu.