Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română, a trecut în primul tur la Miami Open de Irina Begu. După ce a câștigat titlul la Indian Wells Masters, Andreescu și-a doborât recordul și a ajuns pe locul 24 în clasamentul WTA, fiind prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu.

Vineri românca s-a calificat în runda a treia a competiţiei din SUA, Miami Open, învingând-o pe Sofia Kenin.

Bianca Andreescu a învins-o Kenin, numărul 34 mondial, cu scorul de 6-3, 6-3, într-o oră şi jumătate.

Simona Halep s-a arătat impresionată de Bianca Andreescu și de parcursul ei în tenis. Jucătoarea canadiană de origine română o apreciază pe Simona Halep de mic copil.

„Am văzut un rezumat din finală. Am văzut că a jucat foarte bine. Ştiam de acum câţiva ani că este suficient de puternică să înfrunte jucătoare mari, de top. A reuşit o treabă extrarodinară şi vreau să o felicit. Bianca are un viitor frumos deoarece este tânără şi nu se gândeşte la presiune atât de mult pe moment. Cred că  este suficient de puternică să se descurce cu presiunea. Îmi amintesc că ne-am antrenat în Canada, la turneul de acolo, acum doi sau trei ani. Eu i-am spus că este suficient de puternică să facă pasul la tenisul profesionist. Doar ne-am antrenat, aşa că nu am putut vedea prea mult şi nici nu am întâlnit-o ulterior”, a declarat Halep.

„Faptul că turneele sunt deschise le face mult mai interesante pentru fani, dar şi pentru noi. Nu e ca înainte, când Serena câştiga totul. E un pic diferit acum”, a mai spus Simona Halep.