Luni, 10 august, clanul Duduianu va veni la audieri la Serviciul de Omoruri al Poliţiei Capitalei. Este vorba de nu mai puţin de 5 membri ai temutului clan interlop, printre care şi fiul lui Emi Pian.

Ei sunt aşteptaţi să ofere detalii şi explicaţii privind conflictul în urma căruia a fost omorât Florin Mototolea.

Pe de altă parte, Nicolae Duduianu, tatăl lui Emi Pian, aflat după gratii la Penitenciarul Rahova, nu a putut să-şi conducă fiul pe ultimul drum, deşi iniţial se credea că acesta va fi prezent.

Nicolae Duduianu nu se află într-o stare bună. La auzul veştii că fiul său a murit, Duduianu a făcut infarct şi a fost salvat doar de intervenţia promptă a medicilor. Bărbatul a fost internat la Spitalul Penitenciar Jilava.

În urmă cu câteva zile, George Pian declara că bunicul său nu se simte bine, însă îşi va conduce sigur fiul pe ultimul drum. Totuşi, Adminstraţia Penitenciarelor a respins permisia umanitară pentru Nicolae Duduianu. Mai mult, delegația condusă de Vasile Duduianu, zis Grațian, ar fi fost amenințată că, dacă nu părăsește urgent și în liniște curtea închisorii, vor fi chemate trupele de mascați, să-i pună pe fugă.

Motivul oficial pentru care ANP a refuzat permisia lui Nicolae Duduianu a fost pandemia de coronavirus, însă se pare că adevăratul motiv pentru care bărbatul nu a fost lăsat să meargă la funeralii ar fi un articol de lege care spune că, dacă persoana care solicită permisia este „un membru marcant al lumii intrelope și reprezintă pericol pentru siguranța penitenciarului”, rămâne la latitudinea conducerii dacă i se aprobă sau nu permisia umanitară, scrie Cancan.