Turneul urma să aibă loc în perioada 12-22 martie, dar organizatorii au luat decizia de anulare a acestuia după ce mai multe cazuri de infecție cu coronavirus au fost semnalate în zonă. Cei care și-au cumpărat bilete vor putea să primească banii înapoi sau vor putea obține vouchere pentru ediția de anul viitor, scrie Eurosport.

„Este un risc prea mare, în acest moment, pentru sănătatea publică în regiunea Riverside County să se organizeze un eveniment de asemenea anvergură. Nu este în interesul fanilor, a jucătorilor şi a zonelor învecinate ca acest turneu să se desfăşoare. Trebuie să facem eforturi împreună pentru a proteja comunitatea de epidemia de Coronavirus”, a transmis doctorul David Agus, profesor în medicină şi inginerie biomecanică la Universitatea din Carolina de Sud, citat de site-ul ATP.

„Suntem extrem de dezamăgiţi că turneul nu va mai avea loc, dar sănătatea şi siguranţa comunităţii, fanilor, jucătorilor, voluntarilor, sponsorilor, comercianţilor şi tuturor celor implicaţi în eveniment este de o importanţă supremă. Suntem pregătiţi să organizăm turneul la o dată ulterioară şi căutăm deja soluţii alternative”, a transmis şi Tommy Haas, fost număr doi mondial, în prezent director al turneului Indian Wells, patronat de Larry Ellison.