Decizia a fost luată săptămâna trecută, în SUA de către președintele Donald Trump, potrivit CNN.

Acesta a aprobat noua vârstă minimă într-un pachet de legi, iar US Food and Drug Administration (FDA) a anunțat că „acum este ilegal ca un retailer să vândă orice produs din tutun – inclusiv țigări, trabucuri și e-țigarete – oricui sub 21 de ani. FDA va oferi detalii suplimentare pe această problemă.”

Anunțul a fost făcut și pe contul de Twitter al președintelui Donald Trump.

 

O realizare pentru Casa Albă

 

Creșterea vârstei legale pentru achiziționarea de produse din tutun în Statele Unite de la 18 la 21 de ani reprezintă o realizare importantă a Casei Albe pentru sănătatea publică, dar deja mai multe state au adoptat legislația pentru a crește vârsta de cumpărare a tutunului la 21 de ani.

Decizia a fost luată pe fondul preocupărilor continue cu privire la creșterea numărului de tineri care utilizau tigarete electronice și produse asociate, precum și a numărului în creștere de leziuni pulmonare legate de acestea.

De asemenea, multe organizații de sănătate și de părinți au solicitat președintelui să facă mai mult decât să crească vârsta legală de cumpărare a tutunului.

Săptămâna trecută, Matthew Myers, președintele Campaign for Tobacco-Free Kids, a declarat că interdicția vânzării fără a interzice, de asemenea, e-țigările cu aromă nu va opri consumul în creștere.

„Creșterea vârstei la 21 de ani este un pas pozitiv, dar nu este un substitut pentru interzicerea țigărilor electronice aromate care ademenesc și aduc dependența copiilor noștri”, a spus Myers.